lauantai 26. syyskuuta 2015

Lennä, lennä leppäkerttu..

Heips ! Olen kuluneen viikon aikana innostunut opettelemaan villasukan tekoa. Joskus yläasteella olen lapaset tehnyt (karulla lopputuloksella ja kärsimättömyydellä), nyt olenkin ottanut itseäni niskasta kiinni ja luvannut itselleni, että olen tehnyt vuoden loppuun mennessä edes yhdet villasukat. Koskaan en villasukkaa ole tehnyt, mutta varren teko onkin varsin helppoa ja ohjeita löytyy hyvin netistä. Yhdessä illassa teinkin melkein koko varren kunnes huomasin ihan alussa jonkin virheen ja purin työn siihen asti, no ei se mennyt niin kuin ajattelin ja purin sitten kokonaan. Tämän purkamisen jälkeen mikään ei tuntunut menevän putkeen ja oliskohan nyt kuudes kerta kun olen alusta aloittanut. Tämän lankojen heittelyn takia en ole koneellakaan kerinnyt istumaan ja lakkauksetkin on hieman saaneet kärsiä puikkojen sauhutessa. Tähänkin projektiin lähdin hetken mielijohteesta ja myöskin sen takia kun olen sukkien suurkuluttaja. Saa nähdä mitä tästä tulee, toivottavasti edes kelvolliset villasukat saan aikaiseksi. :D 

Leppäkerttuja tällä kertaa, tämäkin aihe kuului kokeilemattomiin koristeluihini. Vielä on monta jäljellä. Kuten mansikoissa en näitä leppäkerttujakaan alkanut käsin maalaamaan, itseasiassa olin nähnyt tälläiset leimailut Pinterestissä joihin oli nuo mustat osat 'väritetty' ja siitä se idea näihinkin siis lähti.  Punaoranssina toimi Halpa-Hallista kotiuttamani Essencen I Don't Care. Todella nätti sävyltään ja peittää 2-3 kerroksella. Kahden kerroksen jälkeen jäi joistain kynsistä vielä hieman kynnen raja näkyviin, mutta en antanut sen häiritä kun niille kynsille oli kuitenkin koristelut suunnitelmissa. Flormarin mustalla ja pilkkutikulla pilkuttelin menemään, koitin pitää pilkuttelussa säännöllisyyttä ja onnistuinkin siinä. Hieman taisi joistain niistä tulla erikokoisia, mutta ei onneksi häiritsevästi.

Valkoisena Ginatricotin Whitea kaksi kerrosta. Olisin halunnut leimata leppäkertut saman sävyisellä punaoranssilla kuin Essence oli, mutta harmikseni mulla ei sellaista ollut. Konadin punaisella leimasin leppäkertut, laatasta BM-013. Hieman oli vääränsävyinen punainen, mutta sai kelvata kun muut punaiseni eivät leimanneet. Leimojen ollessa kuivat aloin pilkkutikulla värittämään leppäkerttuun mustia kohtia. Pilkut ja pää saivat osakseen Flormarin 027. Tuntosarviin en viitsinyt koskea tai ne olisivat olleet entiset. Lopputulos oli oikein onnistunut ja tykkäsin näistä kyllä. En kyllä yhtään tiedä miksi näidenkin tekemistä olen pitkittänyt, eivät olleet vaikeat lainkaan. Nyt on leppäkertutkin vedetty yli listasta mihin olen kerännyt koristeluita joita en vielä ole tehnyt. Seuraavaksi ei tulekkaan enää punasävyjä ! 

Mukavaa viikonloppua ! 

Mitä mieltä kynsistä ? Joko olet omat leppäkerttusi tehnyt ? 
- Jenni

10 kommenttia:

  1. Pirteät leppäkertut :) oikein kiva lakkaus! Eipä ole itse tullut tehtyä leppiskynsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ! :)
      Suosittelen tekemään, on oikein hauskaa !

      Poista
  2. Ihhii nämä on niiiin ihanat! Todella söpöt ja onnistuneet leppikset, tykkään ♥ Itse en ole vielä leppiksiä tehnyt, jossain vaiheessa on kyllä pakko :)

    VastaaPoista

Thank you for leaving a comment ! :)