tiistai 3. joulukuuta 2013

Luukku 2 | Sytykeruusut

2.12.2013

Toista luukkua viedäänkin jo ja tässä postauksessa onkin lahjaidean vuoro. Nimittäin sytykeruusut, joiden tekeminen on helppoa ja melkein jokaisen kodista löytyy tarvikkeet näihin. Pahoittelut postauksen myöhäisestä julkaisuajankohdasta. 


Sytykeruusuihin tarvitset :


























  Kanamunakennoja
 Kynttilänjämiä / kynttilöitä
Vanha kattila / kansi
Leivinpaperia
Pihdit


Ruusujen tekeminen aloitetaan repimällä kanamunakennon kansi ja pohja toisistaan. Sitten revitään kannen eri osat toisistaan. Kannen suikaleet kannattaa vielä puolittaa ja repimisen jälkeen on suotavaa 'pehmittää' niitä muotoonsa, että on helpompi väsäillä ruusuja. 

HUOM ! Saksiakin näiden teossa voi käyttää, mutta lopputulos ei ole niin luonnollinen.


1. Revi kennosta kuppiosat irti ja muotoile haluamaasi malliin.

2. Ota munakennon kannesta repimäsi n. 2cm levyinen suikale ja kääri se rullalle ja aseta munakennon kuppiosaan. (Ei kuvassa)

3. Revi kennon jämäpaloista yksittäisiä terälehtiä ja laita niitä mielesi mukaan tyhjiin kohtiin, jotta ruususta tulisi tiivis ja se pysyisi kasassa.

4. Sitten kun ruusu on mielestäsi valmis ja tarpeeksi tiivis pysyäkseen kasassa on se valmis seuraavaan vaiheeseen ! 






1. Laita kattilaan vettä n. puoleen väliin. Pilko kynttilän jämät sekaan myös. Tässä kohtaa kannattaa laittaa leivinpaperi sivupöydälle tämän sotkuisuuden takia ja siihen leivinpaperille voi laskea sitten valmiit ruusut. 

HUOM ! Kattilan kansi kannattaa olla myös lähellä, koska steariini vesi seos voi syttyä palamaan ja jos niin käy niin tukahduta se kannella ! Ei vedellä ! 

2. Sulata steariini miedolla lämmöllä ja sen sulattua voit siirtää sen pois levyltä, koska seos pysyy sulana pitkään. (Ei kuvassa)

3. Seoksen ollessa sulaa, ota pihdit ja nappaa ruusun kannasta kiinni tukevalla otteella (ettei lipeä).

4. Dippaa ruusu kattilaan siten, ettei koko kanta mene steariiniin, kannasta tulee liukas ja jos useamman kerran haluaa dipata pihdit lipeävät helposti (Huomasin :D )

5. Dippaa suuruja niin monta kertaa kuin haluat, mutta mitä vähemmän steariinia niin ilmeisesti syttyvät paremmin (en ole ihan varma). Useasti dipatut ruusut kannattaa nopeasti kastaa, jottei edellisen kierroksen steariini sula pois ja pitää myös muistaa antaa kerrosten välillä kuivua ! 

 6.  Ruusujen ollessa valmiit anna seoksen jähmettyä kattilaan veden pintaan, jotta voit sen käyttää uudestaan. Vedenkin saa helposti kaadettua pois. 


Sitten valmiisiin ruusuihin, aika oli rajallinen ja halusin tätä kokeilla niin valmistin vain kaksi ruusua. Näitä on dipattu viisi kertaa, koska lila steariini ei ollut kauhean peittävää  ja halusin kokeilla kuinka monta kertaa pitää dippailla, jotta tällä värillä saa lilan lopputuloksen. Nämä olivat ensimmäiset sytykeruusuni joihin sain innostusta kaveriltani sekä facebookin kierrätys ideoita-ryhmästä. Ajateltiin kaverin kanssa pitää joku ilta sytykeruusu talkoot, jotta niitä menisi joululahjapaketeihin ! =)


Katsoitko jo ensimmäisen luukun ?
Mitä mieltä luukusta 2 ? Aiotko kokeilla sytykeruusujen tekoa ? 

Jäikö jotakin epäselväksi ohjeissa ? Jos jäi niin kysy, koitan vastata parhaani mukaan. =)

- Jenni

8 kommenttia:

  1. Mun äiti tekee näitä sytykeruusuja, ite autan sitä viemällä sille kynttilöiden jämiä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän se niinkin. :D Itse vein äidiltä kynttilän jämät ja ajattelin sille sitten antaa näitä valmiita ruusuja. :P

      Poista
  2. Todella nättejä! Noihinhan voisi ripotella päälle irtoglitteriä, kun ovat vielä märkiä, tai vaikka liiman avulla? Kokeilen varmasti tätä ohjetta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! =)
      Joissain netistä löytynyeistä ohjeissa on niihin ripoteltu glitteriä kyllä, en tosin tiedä miten sitten reagoivat kun sytyttää. :)

      Poista

Thank you for leaving a comment ! :)