perjantai 23. joulukuuta 2016

Luukku 23 : Kysymyspostauksen vastaukset



Heips ! Luukut käyvät vähiin ja huomenna ollaankin jo aatossa. En malta odottaa pojan innostusta paketteja kohtaan ja odotankin innolla mitä pikkumies paketeistaan saa. Tänään laittelen vielä muutamia koristeita ja jos vaan ehdin teen muutamat piparit ja joulutortut. Muistakaa ottaa rennosti, joulun jälkeenkin kerkeää stressata ! Osa kysymyksistä on itse laittamiani, olisi muuten tullut aika laihasti vastailtavaa.


Kynnet

The joululakka ?
- Lakka jota en omista, mutta haluaisin China Glazen Ruby Pumps. Omistamistani päädyin neljään lakkaan. Kultaisena glitterinä Essencen ♥ My Golden Pumps ja hopeisena glitterinä Ginatricotin Sparkling Silver. Punaisena pääsi Ginatricotin The Red ja vihreänä Essencen Meet Me Under The Misteltoe.

Koristelutyyli jota inhoat ? Joko toisen kynsillä tai itse tehtynä ?
- Kynsitarroja tulee aina inhottua kun niihin kosken ja silti yritän aina uudestaan. Kaviaarista en ole oikein myöskään välittänyt ikinä. 

Mihin lakkaan et kyllästy koskaan ?
- OPIn I Snow You Love Me ja This Gown Needs A Crown.

Koristelutyyli jota et ole koskaan kokeillut, mutta haluaisit ?
- Blobbicure ja kynsivinyylit.

Mikä on tämän hetken lempparilakkasi ?
- Essencen Pink Parrot tai China Glazen Pink Voltage.

Parhaat leimauslakat tällä hetkellä ?
- Hopeinen Depend 223 ja kultainen Essie Good As Gold. Mustana käytössä Crystal Nailsin tai Essencen leimauslakka ja valkoisena Konadin White tai Essencen White. 

Lemppari tekniikka koristeluissa ?
- Sanotaanko näin, että skittlette ja leimailu.

Pitkien kynsien salaisuus ?
- Rasvaan kädet sekä öljyän kynsinauhat (mukaanlukien kynsien alapuolet) aina yöksi ja laitan puuvillahanskat käteen jotta ne saavat rauhassa imeytyä. En revi liuskoittumia vaan viilaan repsottavat kohdat varovasti pois. Juon paljon vettä ja pyrin syömään moipuolisesti. Käytän aina aluslakkaa ja vaihdan lakkaukset ennen kuin ne lohkeilevat. Kynsiä lyhentäessä käytän viilaa en saksia tai leikkureita. Olen myös käyttänyt erilaisia kynnen kovettajia joista on ollut kyllä hyötyä, Nail Repair ja Nail Balsam Trindiltä ovat olleet parhaita kokeilemiani. Ei näihin kynsiin taida oikein yhtä oikeata tietä olla ja uskon sen olevan näiden kaikkien summa, lisäksi kynsien kanssa pitää olla kärsivällinen vaikutukset eivät näy hetkessä !

Koetko jonkin koristelutekniikan vaikeammaksi ?
- Vesimarmorointi on joka kokeilulla yhtä tuskaa ja olenkohan kerran saanut jotain kynsillekkin asti. Kaikki vinkki viitoset olen kokeillut, mutta ei vain onnistu. :D

Lempparit kynsinettikaupat (kotimaiset)?
- Cesarsshop, MiNails

Lempparit kynsinettikaupat (ulkomaat)?
- Pueen, Bundle Monster

Suosikki lakkamerkki ?
-En lähde edes miettimään vain yhtä joten vastailen mm. China Glaze, Ginatricot, Essence, OPI..

Kallein lakkasi ?
- OPIn Pure.

Minkä merkin lakkoja omistat eniten ?
- Joko Essence tai Ginatricot, laskutoimitusta en ole suorittanut on suunnitelmissa kyllä. Vahvasti veikkaan Essencen menneen jo ohi.

Ärsyttävimmät kynsikoristelut toteuttaa ?
- Fimot eivät ikinä asetu niin kuin haluaisi, irtoglitteri (myös glitterdust) on aina joka paikassa missä ei pitäisi, mikrohelmistä lähtee väri, teipit vievät lakan helposti mukanaan. Tarviiko kynsitarroista sanoa edes mitään ? :D


Suosikit / Sekalainen

Onko sinulla lemmikkejä ?
- Ei tällä hetkellä, mutta ollessani pieni meillä oli Topi kissa. Topin kadottua muutaman vuoden päästä meille muutti eläinsuojeluyhdistykseltä ennen joulua Osku kissa, joka menehtyi jäätyään auton alle. Saksanpaimenkoira Karokin meillä on ollut ja reilu kolme vuotta sitten tämä 12½-vuotias menikin kirmailemaan sinne jonnekkin. Mutta kysymykseen palatessani haluan kyllä tulevaisuudessa kissan ja koiran !

Lempivuodenaika ?
- Kesä ehdottomasti ! Niin ja talvestakin pidän jos on lunta ja sopivasti pakkasta. 

Lempieläin ?
- Koira ja kissa, en pysty valitsemaan vaan toista.

Suosikki väri ?
- Musta, valkoinen, pinkki ja hopea !

Suosikki ruoka ?
- Perunat ja lihapullakastike tai pasta ja jauhelihakastike. Nämä olleet suosikkejani jo kauan.

Harrastukset ?
- Raskauden takia kuntosali jäi tauolle enkä sinne ole vieläkään palannut, kotitreenejä teen epäsäännöllisen säännöllisesti. Valokuvaan, värittelen aikuisten värityskirjoja, askartelen ja luen kirjoja jos vaan ehdin. Niin ja tietenkin kynnet ja tämä blogi lukeutuvat harrastuksiin myös.

Leipominen vai ruuanlaitto ?
- Ehdottomasti leipominen, siinä onnistumisprosenttini on melkein sata kun taas ruoka tulee sellaisena kuin  sattuu tulemaan. Osaan kyllä tehdä perusruokaa, mutta uusia juttuja en helposti lähde kokeilemaan, leipoessa uudet jutut eivät haittaa yhtä paljon. Meillä Juha laittaa yleensä ruuan ja minä leivon herkut.

Suosikki tv-sarjat ?
- Vampire Diaries, Originals, Shameless, Gossip Girl, Pretty Little Liars..

Suosikki kirjat ?
-Harry Potterit, Kirottu Lapsi (vaikka onkin vielä kesken), Minä Ozzy..

Suosikki elokuvat ?
- Fast and Furiousit, Step Upit, Potterit, Jump Streetit, Jumpper, Piratesit..

Minkä värinen on kotisi sisustus ?
- Aikalailla mustaa ja valkoista, koristetyynyillä tai muilla pienemmillä esineillä saa väriä jos sitä kaipaa. Pojan lelut nyt ovatkin väripilkku sisustuksessa.

Unelmien auto ?
- Corvette C3.

Käytetyin hiustuotemerkki ?
- Cien, Pantene ja Biozell. Olen kokeillut pesuaineita, muotoilutuotteita jne. Jos Lidlin Cien ei ole tuttu, kannattaa kokeilla !

Kahvi vai tee ?
- Vastaan molemmat, ilman aamukahvia ei lähde päivä käyntiin (niin kuin eilen oli maito loppu ja odotin ikuisuuden maitoa tulevaksi) tee taas sopii hyvin flunssassa ollessa, ihan muuten vaan tai pakkaspävänä hunajan kanssa. Molempi parempi !

Päivän kolme positiivista asiaa ?
- Muutto isompaan asuntoon
- Mulla on maailman ihanin lapsi ! 
- Mulla on maailman ihanin perhe ! 


Joulu

Tykkäätkö joululauluista ?
- Pidän paljon enemmän englanninkielisistä joululauluista sillä koulun kuorossa niitä laulettiin joka joulu. En oikein välitä uskonnollisista lauluista.

Lempijoululaulu ?
-  All I Want For Christmas Is You on yksi lemppareistani.

Onko sinulla jotain jouluperinteitä ?
- Herään aamulla aikaisin katsomaan joulupukin kuumaalinjaa ja lakkailen kynsiä samalla. Jossain kohtaa käydään päivällä joulusaunassa ja siihen asti hengailen yöpuvussa. Herkuttelua ei tietenkään saa unohtaa, sillä televisiota katsellessa tulee pikkunälkä helposti. Yhden lahjankin on myös aamulla saanut avata, loput luonnollisesti illalla. Ensimmäistä kertaa vietetään aatto ihan kotona perheen kesken ja kyläillään vasta muina päivinä. Saa nähdä millaisia perinteitä meillä nyt pojan kanssa kehkeytyy, uusille on varmasti tilaa !

Joulun katsotuimmat ohjelmat ?
- Lumiukko, Joulupukin Kuumalinja, Joulupukki ja Noitarumpu nyt ainakin. 

Lahjatoiveet ?
- Villasukkia haluaisin niin kuin joka vuosi, uusi yöpukukin olisi kiva sekä uudet reinot !

Suosikki suklaat jouluna ?
- Joulupukit, Suomi konvehdit, Brunbergin tryffelit, Da Capo, Pätkis, Geisha...

Mitä odotat eniten joululta ?
- Yhdessäoloa ja rentoutumista, mutta muutto muuttaa asioita vähemmän rentouttaviksi. :D

Pidätkö itse tehdyistä lahjoista ?
- Pidän ja toivoisin saavani niitä enemmän myös 'lahjakortit' yhteistä aikaa vaikka ystävän kanssa olisivat kivoja. 

Minkälainen joulukalenteri sinulla oli tänä vuonna ?
- Essencen kosmetiikkaa sisältävä kalenteri, Dumlen suklaakalenteri ja tavallinen pieniä suklaita sisältävä kalenteri. Nautin myös pojan muumi kirjajoulukalenterista !

Jouluherkkusi ?
- Joulutortut ja itse tehdyt piparit.

Kotisi joulunvärit ?
- Tänä vuonna mennään mustan, valkoisen ja hopean kanssa ja koristeita muutenkin nyt esillä hyvin minimaalisesti. 

Suosikki jouluruoka ?
- Savustettu kirjolohi

Mitä joulupöytäänne kuuluu ?
- Kinkkua, perunaa sekä kastike perunoille,  vihersalaattia, kirjolohta, kalkkunaa(toivottavasti saan vielä tänään kaupasta), välillä ollaan tehty myös lihapullia. Laatikoita tai rosollia emme syö kumpikaan joten niitä ei edes tule ostettua. Joka vuosi ehdotan pikaruokapaikkaa, mutta ei tuo mies kinkusta luovu ! :D

Missä haluaisit viettää joulun ?
- Lapissa, mökkikylässä suvun kesken aikaa viettäen, lasketellen ja syöden. Oletan siis, että lapissa olisi lunta siksi vastasin näin. Toki sukukaan ei iso ole. Lumi siis täältä rannikon joulusta ainakin puuttuu ja taitaa puuttua vielä pitkään. 

Teetkö itse lahjoja tai kortteja vai ostatko kaupasta ?
- Teen joulukortit itse, niiden tekeminen on kivaa. Lapsille on kaupasta yleensä ostettu lahjat ja aikuisille pieni itsetehty muistaminen. Turhaa rojua harvaa haluaa joten lahjatkin olen koittanut miettiä tarkkaan.


Blogi

Kuinka kauan olet blogannut ?
- Aloitin vuonna 2010 toukokuussa muistaakseni.

Miksi kirjoitat blogia ?
-Blogi on omaa aikaani ja keino rentoutua. Tykkään jakaa tekemiäni kynsiä muillekkin kuin vain omille silmilleni. 

Millaisia blogeja seuraat ?
- Pääasiassa kynsiblogeja, muutama lifestylea ja pari vauva/perheblogia.

Millä ja missä kuvaat blogin kuvat ?
- Canonin 700D järjestelmäkameralla, objektiivien notuuleita en nyt juuri muista. Pöytäni äärestä löytyy kaksi päivänvalolamppua ja valkoinen paperi vain taustalla, sellainen 'studio'. :D

Mistä sait innostuksen bloggaamiseen ? 
- Kun löysin kirjavan blogien maailman ja rupesin niitä lukemaan niin tuli vahvasti tunne, että tuota mun on pakko kokeilla. Näin vuosien varrella olen kehittynyt kirjoittajana ja kuvaajana paljon, nykyinen 'työnjälki' on paljon parempaa kuin esimerkiksi vuonna 2010. 

Millä ja miten muokkaat kuviasi ?
- Niinkin vaatimattomalla ohjelmalla kuin Picasalla, muutan valotusta ja kontrastia jos tarvitsee. Yleensä en rajaa kuvia, lopuksi lisään vesileiman. 

Vastasinko tarpeeksi kattavasti vai jäikö jotain kysyttävää vielä ?

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for leaving a comment ! :)